Skatteåterbäringen är en dag som många svenskar längtar till. För de allra flesta betyder det att man drygar ut semesterkassan eller att man väljer att unna sig ett nytt plagg. Den röda tråden är att de flesta väljer att sätt sprätt på pengarna direkt.

”Var fjärde svensk använder pengarna till semestern. För dem är skatteåterbäringen avgörande för vilken semester det blir.”

Många är det som ser fram emot sommaren och midsommar, men man skänker även några tankar till skatteåterbäringen som kommer runt midsommar. Ofta vet man långt innan hur mycket extra – förhoppningsvis, man har att röra sig med och kan med det börja planera en god semester. För enligt en artikel i Expressen lägger många svenskar de extra pengarna på just resor.

Tusentals kronor i skatteåterbäring

2379325-planbok-med-kontanterEnligt en stor undersökning från Nordnet får svenskarna tillbaka omkring 8000 kronor, vilket blir en fin slant att lägga på något extra eller att dryga ut reskassan. För de flesta väljer inte att spara dessa pengar och ha till en buffert. Dessa pengar vill man gärna göra av med så fort som möjligt. Hela 29 % kommer att använda pengarna för en löpande konsumtion och 27 % kommer att använda pengarna till en lite bättre semester. Just att använda pengarna under semestern är även något som blir allt vanligare då allt fler väljer att ta längre sammanhällen semester samt att röra sig längre bort från Sverige och verkligen unna sig en bra upplevelse. Om man ännu inte vet vart man ska styra sin kosa finns det många bra artiklar om resor. Så att finna sin drömresa är inga svårigheter, snarare att välja bland alla härliga destinationer.