Uppsala är en riktigt charmig stad som har mycket att erbjuda. Staden har ett stort urval av sevärdheter och aktiviteter, allt från slott och museer till naturupplevelser. Att uppleva Uppsala på två hjul är nästan ett måste.

Uppsala är en anrik studentstad som har väldigt mycket att bjuda på. Om du inte har varit i Uppsala är det dags att åka dit. Det är perfekt att åka en weekend till Uppsala och bo på hotell. Ett fantastiskt hotell i Uppsala är Academia https://www.elite.se/sv/hotell/uppsala/hotel-academia/ som ligger på absoluta toppläget precis intill centralstationen. Rummen håller en hög standard och du kan bland annat njuta av deras härliga skybar. Uppsala bjuder på ett rikt nöjesliv med väldigt bra restauranger.

Takvandring på Uppsala slott

När du är i Uppsala är Domkyrkan något du bör besöka. Det är en av Sveriges mäktigaste kyrkor. Uppsala slott är också värt ett besök. Slottet är väldigt vackert och här kan du ta del av Uppsalas bästa utsikt genom att takvandra på slottstaket. Det går att boka en takvandring med guide som berättar om slottet och dess historia. Det är en riktigt spännande och häftig aktivitet. Det finns även modern arkitektur att se i Uppsala. Det finns en byggnad med åtta våningar och 14 600 kvadratmeter som utgör en multifunktionell plats att mötas på med design och akustik i världsklass. På den sjätte våningen kan du njuta av en fantastisk utsikt över staden.

Upplev stadens trädgårdar och parker

Något annat du kan göra i Uppsala är att gå omkring och njuta av stadens parker och trädgårdar. Dessa går besöka under vår, sommar och höst. Fjällnora är ett friluftsområde 15 km öster om Uppsala där du hittar friluftsbad, äventyrsbana och härlig natur.

Parker och trädgårdar att besöka:

  • Botaniska trädgården
  • Linnéträdgården
  • Stadsträdgården
  • Carolinaparken
  • Pelle Svanslösparken

Upplev staden på två hjul

Uppsala är en riktig cykelstad och du kan besöka många fina platser med cykel. Det är perfekt att hyra en cykel om du har åkt tåg till Uppsala. Du tar dig även runt i staden snabbare och kan uppleva mer än om du skulle gå eller åka kommunalt. Det finns många fina ställen att cykla till strax utanför Uppsala.