För att din semester ska bli den härliga upplevelse du drömmer om behöver du lägga lite energi på din utrustning. Försök att hitta bra utrusning som är anpassad efter dig och din nivå på skidåkningen. Då ska du se att åkningen kommer kännas bra.

Är det dags för en skidsemester i Åre? Åre bjuder verkligen på härlig skidåkning, speciellt under vårvintern då solen värmer. Men att vara ute i skidbacken en hel dag och få en bra upplevelse kräver att du har rätt typ av kläder och utrustning. När det är dags att inhandla dina saker, Besök Pölder för att hitta allt du skulle tänkas behöva.

Utrustning för skidsemestern

För att kunna susa nerför backen behöver du framförallt skidor, pjäxor och stavar. Men för att din skidåkning ska bli bra är grundförutsättningen att ha en utrustning som passar dig. Lägg lite extra energi på att verkligen hitta ett par pjäxor som passar din fot. Att ha en hjälm och goggles är viktiga saker att ha i backen. Du vet aldrig när olyckan är framme och att ha skydd är en billig livförsäkring. Att hyra utrustning på plats är också ett alternativ men åker du mycket skidor är det bättre att köpa.

Bra kläder för skidåkning

När du ska vara ute en hel dag är det bra att tänka lager på lager, vanligtvis brukar tre lager passa de flesta. Första lagret är ett underställ, välj ett bra material helst syntet eller merinoull. Lager två över understället kan du välja en lite tjockare tröja än understället eller en tunnare dunjacka. Vid riktigt låga temperaturer kan både en mellanlagerströja och en tunnare dunjacka vara bra. På benen kan du ha ett par dunshorts när det är kyligt. Yttersta lagret är skidjackan och skidbyxorna som helst ska vara vind- och vattenavvisande. Strumpor i merinoull är perfekt att ha på fötterna.

Testa något av Åres fina längdspår

Att åka längdskidor är lika fantastiskt som att susa nerför backen. Med den naturen som Åre bjuder på är det fantastiskt härligt att åka lite längdskidor. För att åka längdskidor behöver du skidor, stavar, pjäxor och kläder anpassade för utomhusträning.