Hetaste restaurangen i Malmö har länge varit Bastard med sina långa anor och kulinariska maträtter, och nu tar restaurangen ett ytterligare steg – man ska nämligen starta en julmarknad.

Det finns många anledningar att åka till Malmö i jul: maten, hotellen, kulturen och atmosfären. Och en till sak. Bastard. Varje år gör nämligen den anrika restaurangen något annorlunda på söndagarna under december då de egentligen brukar ha stängt. Till exempel har man bjudit till brunch, haft julfika och annat julrelaterat skoj dessa dagar. Men det kommer man inte att göra i år. I stället har restaurangen valt att förkorta tillställningen och förlägga den till en helt annan dag – och göra något mer skojigt och familjeorienterat nämligen att hålla en julmarknad.

Jul i Malmö är magiskt

Att fira jul är något alldeles magiskt tycker många, och så även restaurangen Bastard. Därför valde man att planera in en julmarknad på söndagen den 17 december och enligt Sydsvenskan kommer man att erbjuda möjlighet att dricka glögg, handla presenter och självklart också även köpa god mat på Bastards innergård. Till denna julmarknad har man slagit på stor och bjudit in folk som man egentligen arbetar med året om, till tidningen berättar man te hur man både bjudit in sin köttleverantör och de som levererar grönsaker, mjölk och kaffe till dem. På så vis tänker man att man kan få en chans att mysa lite extra och känna julens värme och samhörighet långt innan själva julaftonskvällen. Och på marknaden kommer gärsterna även få möjlighet att ta med sig en bit av restaurangen hem – i form av deras goda mat såklart. Men vad man däremot inte kommer att göra är att servera sin vanliga meny. Benjamin van Stellingwerff, kökschef, berättar för tidningen hur man även, utöver maten, kommer kunna handla med sig blommor, porslin och annan konst. På tallriken serveras sedan en lättare meny som har komponerats med familjen i åtanke – alla ska få äta god mat i form av kanske en kopp choklad, varm god glögg och kanske tugga på en korv med bröd från grillen som kommer stå tänd under hela dagen. Magiskt helt enkelt.