Svenskarna har uppmanats att stanna hemma för närvarande och det är som det är! Hur du upplever och bearbetar det är naturligtvis upp till dig själv, men i princip är det bara att acceptera. Det är ingen idé att sitta och deppa för att utlandsresan får vänta, utan istället går det att vända på steken och dra nytta av allt kul som finns hemma.

Under tiden hemma kan du förena nytta och nöje. Trist men praktiskt kan till exempel vara att fixa alla de där små reparationerna som du hela tiden skjutit upp på, måla om dörrarna eller organisera alla dina tråkiga papper. Lika bra att göra det nu när du har tid. Som tur är finns det dock massor av roliga saker att göra också!

Glöm inte att roa dig!

Att uppleva skratt och spänning gör livet roligare och tack vare streamingtjänster kan du idag ta del av massor av bra serier. Missa inte att streama Gåsmamman och andra bra filmer och serier, och passa på att lyssna på favoritmusiken så mycket du kan. Kultur är överhuvudtaget viktigt för hjärnan och forskning har visat att det påverkar saker som inlärningsförmågan, de kognitiva funktionerna och humöret.

Andra bra tips på underhållning, men också nyttiga och lärorika tjänster, är att ladda ner olika appar. Du kan välja appar för dans eller träning, olika språk eller praktiska tips på hur du lyckas med trädgården eller att sätta upp tavlor på väggarna. Det finns också möjlighet att göra virtuella besök på museer, vilket är intressant och underhållande för både barn och vuxna. Bara för att du inte kan åka till Florens och se Botticellis mästerverk betyder det inte att du inte kan få uppleva dem ändå. Vem vet, du kanske till och med blir en riktig expert, vilket kommer att göra den fysiska upplevelsen så mycket mer givande när du så småningom får resa dit.