Marocko och främst då staden Marrakech är känd för sin magiska atmosfär och tilltalande resmål vilka gärna vi svenska turistar i – och väl på plats i staden ska du inte missa att ta en avkopplande mysstund på Hamam!

”Ofta är porten anonym, fasaden utan fönster. Bara ovanifrån syns de karaktäristiska kupoltaken med dess ljusinsläpp. Under dem pågår djupgående tvagningar i en avskärmad värld, vigd åt välbefinnande” läs mer.

Tidigare skrev Spa stenar eteriska oljorvi om hur just Marrakech kommit att bli ett av svenskarnas favoritresmål för en lång-weekend eller semesterresa tack vare att landet Marocko inte alls ligger så långt bort som man kanske skulle kunna tro. Så när du väl är här bör du för allt i världen inte missa att passa på att ta ett besök på ett av stadens turistvänliga Hamam. Men de kan inte vara så lätta att hitta som man kanske tror. Precis som citatet ovan säger så är det inte ofta som porten till ett hamam är speciellt markerad, snarare är den anonym. Dock går det enkelt att få bra rekommendationer på vilket hamam du bör besöka – det har ofta hotellen bra koll på, speciellt när det kommer till de hamam som passar bäst för turisternas smak.

Vad är ett hamam?

Det enklaste sättet att förklara vad ett hamam är, är genom att säga att det påminner om en kombination mellan ett klassiskt spa och ett badhus, men med typiska marockanska och islamska inslag. Till exempel möts du av en tvagerska som i den kakelbeströdda miljön hjälper dig att bli ren samtidigt som du kan slappna av riktigt ordentligt tack vare allahärliga dofter som hittas här. Självklart kan du även välja bland olika behandlingar och skönhetskurer. Men för att veta exakt vad ett hamam innebär finns egentligen bara ett svar: du måste uppleva det själv för att förstå härligheteten. Så är du i Marrakech rekommenderas verkligen ett besök på den här typen av badhus