Ett land som inte så många svenskar besökt, men som verkligen är värt ett besök, är Peru. På senaste tiden har turister kommit till landet för att uppleva den fantastiska maten. Men det finns självklart även annat att upptäcka.

8656041-sacred-valley

I Göteborgs-Posten kan man läsa att besökare numera har fler skäl att besöka Peru än ”bara” Machu Picchu. Många åker nämligen för att utforska ett av de kök i världen som just nu är mest omtalade. Peru är Sydamerikas nya matparadis och många av dem som jobbar på restaurangerna i landet har märkt av att maten faktiskt blivit en egen turistattraktion. Några av de mest populära rätterna i det peruanska köket är den korianderkryddade fiskrätten ceviche, anticuchos som är grillspett med marinerad biff och en blandning mellan ceviche och sashimi som kallas tiradito.

Boka resan

Oavsett vilken anledning man har att åka till Peru är det ett land som nästan måste besökas i alla fall en gång i livet. Det finns flera olika sätt att boka en resa på men allra lättast är det att boka resan genom en turistbyrå. Det finns faktiskt speciella turistbyråer som riktat in sig på att just erbjuda resor till Peru och du som vill testa en utav dessa, beställ resa hos Tailor Made Peru. Då får du en resa som verkligen är skräddarsydd och som du inte lär bli besviken på.

Upplev Macchu Picchu

Den som inte bryr sig speciellt mycket om maten och som faktiskt vill besöka Machu Picchu, lär inte ångra sitt val. Macchu Picchu tar nämligen garanterat andan ur en med mytomspunna underverk. I Expressen kan man läsa att historien sällan känns så nära en som när man blickar ut över ett fantastiskt byggnadsverk som är inkaimperiets allra stoltaste.