Det enda som är likvärdigt med att åka på en välbehövlig semester måste vara att njuta av minnena från semestern i fråga. Det kan man framför allt göra med hjälp av foton och filmer från semestern, och det är mindre noga ifall man tittar på dem i form av diabilder, på datorn, via digitalkameran, på dvd eller projektor. De viktiga är att bilderna från första början sparas och vårdas som de förtjänar. Rent tekniskt sett kan det ju till och med vara Super 8 filmer vi talar om, även om det väl är mindre troligt.

Ibland kan det vara lite svårt att komma ihåg att hala upp kameran när det händer roliga, mysiga eller ovanliga saker på semestern. Ibland kan det till och med vara direkt otympligt. Men det är mödan värt när man senare kan se på fotona eller filmen och minnas hur kul man hade det. Det kan ju också vara kul att visa andra ifall man har gjort något särskilt på semestern, exempelvis provat windsurfing, sett några spännande djur, eller kommit över ovanlig flora.

Så länge inte filmandet kommer i vägen – till exempel att man själv går miste om upplevelsen för att man är så upptagen med och mån om att dokumentera den – så är vi helt positiva till sparande av semesterminnen. De kommer inte tillbaka!