Lissabon, Portugals huvudstad som pulserar av liv och spännande kultur och mängder av sevärdheter. En storstad som får dig att vilja åka dit gång, på gång, på gång för att finna nya spännande restauranger och bli en i mängden av det varma klimatet du möter av alla människor. I en stad där det finns mycket att göra och som har ett rikt turistliv så är det enkelt att hitta hotell i Lissabon som passar både dem som vill ha lyx i överflöd till dem som väljer att lägga pengar på annat men ändå vill ha ett bra och prisvärt boende. Det finns över 300 hotell så chansen att du inte ska finna ett hotell som du känner kommer passa är föga liten. Vilket alltid känns betryggande.

  • Vandra runt i staden och börja med borgen Castelo de Sao Jorge och bege dig nedåt.
  • Boka bord i tid och kolla upp bra nattklubbar om du lockas av det. Tänk på att var ute i god tid, om du inte känner dörrvakterna.
  • Gillar du att fika? Då har du kommit till den rätta staden. De har en rik kaffekultur, ja, en av de bästa i världen så här kan dia smaklökar få känna underbart kaffe.
  • Besök Nationalmuseumet som uppfördes i slutet av 1800-talet
  • Försvinn in i en annan värd genom att bege dig till klostret Mosterio dos Jeronimos.

Det finns så klart oerhört mycket mer att se och bevittna när du är i Lissabon. Och en bra idé är att kolla upp så mycket som möjligt innan, och gärna läsa andras reseberättelser som de lägget upp online för att där få en lite mer personlig bild av staden.

Trevlig resa!