Den som vill uppleva en kulinariskt kul och spännande stad bör verkligen göra ett besök i Malmö. Staden har i år fått hela tre stjärnor i Michelinguiden och stjärnkocken Marcus Samuelsson har nyligen öppnat två restauranger i Malmös hetaste kvarter.

 

I Svenska Dagbladet kan man läsa att Malmö fått tre stjärnor i Michelinguiden i år och blir med det de första restaurangerna i staden som får en stjärna. De tre Malmörestauranger som nu blivit historiska är Ambiance á Vindåkra, Vollmers och Bloom in the Park. Även Restaurang Bastard och Sture i Malmö får så kallade Bib Gourmand-utmärkelser, som är en utmärkelse för de restauranger som serverar vällagad mat till ett bra pris. Stjärnan till Bloom in the Park innebär att Sverige för första gången har en kvinnlig köksmästare med en Michelinstjärna.

Samuelsson öppnar två restauranger

Andra restauranger som öppnar, som förmodligen kommer vara minst lika bra som de restauranger vi nämnt, är stjärnkocken Marcus Samuelsson nya restauranger i Malmö. Samuelsson öppnar nämligen två restauranger i nya området Malmö Live på Hotel Clarion. En krog heter Kitchen & Table och håller till på 25 våningen, medan den andra heter Eatery Social Taqueria och finns på entréplanet, skriver Expressen. På restaurangerna kommer Samuelsson att låta Mexiko, Manhattan och Latinamerika få möta Malmös mångkulturella matkultur med street food. Den som vill uppleva stjärnkockens nya restauranger kan antingen bara gå dit för en middag eller boka rum på Hotel Clarion via hotellmalmo.nu och göra det hela till en helgupplevelse.

Bästa restaurangerna enligt besökarna

Även om man kan vara rätt säker på att de restauranger som fått Michelinstjärnor och är skapade av kända kockar är bra, är det allra säkraste kortet att gå på de restauranger som besökarna faktiskt tycker är bäst. I Sydsvenskan har man listat de restauranger i Malmö som fått absolut bäst betyg av de privatpersoner som ätit på restaurangerna. De som hamnar på topp tio är:

  1. Vollmers
  2. Kao’s
  3. Bastard
  4. Bullen – två krögare
  5. Via Napoli
  6. Di Penco
  7. Kin Long
  8. Bloom in the park
  9. Moccasin Vin & Kaerlighet
  10. Sture