Visserligen kan man med en ännu större effektivitet fly Sverige med flyg än med bil, när mörkret och kylan nu snart kommer. Men är det ändå något visst med att ta just den gamla bilen ned mot Skåne, ta båten med den över till Danmark och sedan känna Europa öppna sig för en.

Att flyga är lite som att bli snuvad på konfekten – hux flux är man framme. Då är det läckrare att faktiskt för egen maskin (bokstavligt talat) förflytta sig och hinna se saker på vägen. Varför inte köra långsamt igenom Tyskland och se de många vackra byar som ligger utspridda längs med vägen?

Eller att drista sig hela vägen ned till Spanien och ta sig med motor utefter kusten? Det är en lyxig känsla av kapacitet och frihet som inget flygande i världen kan tävla med. Om du inte har körkort kan du ju ta med dig din närmaste körkortsinnehavande kamrat! När du ändå håller på att packa viktiga saker kan det även vara klokt att ta med viktiga reservdelar till bilen… Man vill inte vara fast på autobahn utan ett reservdäck när man fått punka till exempel!