Den som funderar på att göra en weekendresa i höst kan sikta in sig på Marrakech. Staden är det absolut populäraste resmålet i år och detta av en anledning. Staden bjuder på magi i mängder.

Enligt en populär resesajt är nu staden Marrakech i Marocko årets hetaste resmål, skriver Expressen. Marrakech toppar alltså listan över de resmål i år som är allra populärast och den här listan är baserad på de miljoner recensioner som vanliga resenärer har skrivit på sajten. Baserat på de recensioner som finns har resesajten sammanställt en rankning. I och med att Marrakech hamnar högst på listan har staden tagit fem steg upp på listan jämfört med förra året.

Resa till Marrakech

Marrakech är en stad som passar, oavsett vilket sällskap man åker i. Eftersom staden inte ligger så långt från Sverige fungerar det också utmärkt att ta en weekend dit. Men den som vill vara där en hel vecka lär inte bli uttråkad. Marrakech har den senaste tiden även blivit ett populärt resmål för företag som vill åka på konferensresa utomlands. Det finns många företag som arrangerar just konferensresor för de som vill ta sig utanför Sveriges gränser med just det här företaget har konferensresor till Marrakech.

Staden har allt

Varför har då Marrakech blivit en så populär stad att åka till? Många tycker att det är på grund av den magiska stämningen som råder i staden och den påminner om något ur Tusen och en natt. Dessutom bjuder staden på en värme som är välkommen för de flesta skandinaver, samtidigt som man inte behöver åka så långt bor för att få den. Vackra byggnader, god mat och spännande shopping är också faktorer som lockar oss hit. Läs mer.