Om du ska resa iväg nu under vintern så kanske det är rakt söderut du ska åka – alltså inte till Thailand eller till någon av de karibiska öarna, utan till Afrika! Många kanske inte har Afrika i topp på sin lista över kontinenter man vill åka till, men vi tycker det är dags att tänka om när det gäller den saken. Det finns en massa gruppresor till Afrika man kan göra, och det är en otroligt häftig del av världen att resa till. Det är inte bara öken, utan du kan uppleva allt från kultur till natur och extremsport runt om i Afrikas alla länder. Här är några av de platser du kan besöka:

  • Sydafrika är ett av de mest populära landen i Afrika, där kan du uppleva häftiga städer som Johannesburg och Kapstaden, ta del av landets historia med apartheid och nyligen bortgångne Nelson Mandela, och du kan även få fina naturupplevelser. Men håll ögonen öppna om du får för dig att bada, då det finns gott om vithaj i vattnen.
  • Kenya är en av de mer populära platserna att besöka, särskilt för den som är intresserad av att se De Stora Fem och andra djur som är arketypiska för Afrika och djurlivet där. Sydsvenskan har i den här artikeln skrivit om huvudstaden Nairobi som resmål, och det som beskrivs är en stad som verkligen fångat hela essensen av Afrika, där det både finns en modernitet och även en traditionell anda. Giraffer och geparder rör sig fritt i stadens förorter och det är nära till Nairobi National Park där man kan se alla de typiska savanndjuren.
  • Egypten är en plats som man inte får missa att besöka, dels för att se pyramiderna i Giza och även den fantastiskt anrika handelsstaden Alexandria i norr. Att snorkla i röda havet, ge sig ut på en ökenvandring och kanske besöka Konungarnas dal där en stor mängd kungagravar från antiken finns… ja, i Egypten finns det väldigt mycket att uppleva. Det må vara stökigt i landet just nu men det kommer med säkerhet att lugna ner sig.

Vilken plats i Afrika vill du helst besöka? Är det Egypten i norr, Sydafrika i söder eller kanske Kenya mitt emellan?