Vargen ökar inte längre och bästa fisken hittar man i Norge. Kanske dags att lämna sverige och gå på jakt eller fiska fisk i Norge istället?

I Sverige ökar inte längre vargstammen, rapporterar man i en artikel från Sveriges Radio. Och det är från Naturvårdsverket som uppgifterna kommer och de menar på att den omfattande licensjakten satte stopp för stammens naturliga tillväxt. Vad innebär då det för dig? Främst innebär det att jakten på varg nästa år mest troligt kommer att avta. Det är återkommande debatt om vargjakten och i och med att ökningen nu har avtagit lär det mest sannolikt bli en varsamhet med den fortsatta jakten. Alternativet för dig kan ju få vara att ta dig till Norge för fortsatt friluftsliv och jakt om intresset inte avtar.

I Norge är det mycket jakt men stört är dock intresset för fiske. Här i en artikel från Aftonbladet har man rapporterat om Torbjörn Persson som fångat en världsrekordfisk: en lerskädda på över 1000 gram. Alla som är fiskeintresserade vet hur stor den fångsten är. Detta gjorde han då på en fiskeresa i Norge, i Havöysund.

Boka resan

Att åka på en fiskeresa – eller en jakt resa – i Norge är någonting som är en dröm för många, och det behöver faktiskt inte alls vara varken dyrt eller svårorganiserat. Här kommer några tips på hur du kommer iväg:

  • Ordna med utrustningen innan resan. Visst kan du säkert köpa saker som jaktstövlar eller regnjacka på vägen, men du tjänar på att handla innan du åker. En smart idé är att handa jakt utrustning på nätet, eftersom du då oftast får ner priset och dessutom kan hitta ett större utbud än vad den lokala affären erbjuder.
  • Kontakta en resebyrå. Att hitta resor själv går såklart men oftast får du en paketpris om du vänder dig till en resebyrå. Då kan du samla resa, boende och eventuella utflykter och betala för allting på en gång. På så vis ser du också lättare vad slutsumman för din resa kommer att bli.
  • Titta ”utanför boxen”. Det är många som åker till samma gamla plats hela tiden och inte vågar vidga sina vyer för att testa nya jaktplatser. Att testa nytt innebär ofta nya fångster, det kan därför vara en god idé.